19:30

Lunden Överås BK

Skön seger i premiären

Ikväll så var det äntligen dags att rulla igång seriespelet efter ett halvårs uppehåll. För motståndet stod Lunden ÖBK, ett lag som det genom åren varit ganska jämna matcher mot. Förra året gick Kozara segrande ur bägge duellerna, och förhoppningen var att denna trend skulle hålla i sig i premiären.

Hemmalaget mönstrade i stort sett ordinarie manskap, och hemmapubliken hade därför satt ribban högt.

Kozara startade matchen med ett stort bollinnehav och spelövertag. Första halvtimmen var bollinnehavet uppskattningsvis 80-20 till Kozaras fördel. Det resulterade inledningsvis inte i några större farligheter. Kozara rullade runt utan att skapa några heta chanser. Det ska dock sägas till hemmalagets försvar att Lunden var mycket välorganiserade försvarsmässigt. Man hade hela tiden minst 9 utespelare på rätt sida om bollen, så det var ytterst svårt att komma igenom denna köttmur. Därmed blev gästernas anfallsspel lidande, då man förlitade sig på lite längre bollar, oftast till en väldigt ensam lagkamrat.

I mitten av halvleken hettade det dock till lite. Först hade Nuri en farlig nick som målvakten gjorde en mycket bra räddning på. Sedan, inom loppet av en minut har Kozara både en ribbträff då Nuri testade ett skott från 20 meter, och en dubbel stolpträff då en Kozaraspelare slår ett inlägg från högerkanten som träffar stolpen, studsar mot målvakten och tar i stolpen igen. Till halvtidsvilan har Kozara ytterligare en ypperlig chans på en kontring. Anfallet slutar hos Kassim, som tyvärr sköt utanför. Sammanfattningsvis, stor Kozara-dominans men tyvärr ineffektivt, då man borde haft ledningen med ett par mål.

Andra halvleken inleder Kozara lite lojt. Man är lite omständigare, väljer svårare lösningar, och slarvar mer. Lunden å sin sida försöker anfalla lite mer strukturerat, dock utan att skapa några heta chanser, eftersom sista bollen oftast blev ett inlägg. Kozara skapar några halvchanser, men lyckas inte få hål på den storspelande Lunden-målvakten.

Med dryga 10 minuter kvar kommer så det förlösande 1-0 målet. Ali får bollen vid högra straffområdeshörnan, slår ett perfekt inlägg mot bortre stolpen, där Pereira finns och kan enkelt ge Kozara ledningen. Efter detta mål går luften ur bortalaget och deras defensiv rasar. Kozara kontrollerar skeendet fullständigt. I 85:e kommer Pereira runt på vänsterkanten, får in bollen till Kassim, som gör 2-0 vilket också blev slutresultat.

Det var många som tänkte under matchen "inte ännu en premiär utan seger". Och visst var det onödigt spännande ikväll. Men känslan var ändå att årets upplaga av Kozara kommer lösa sådana här matcher, vilket tidigare årgångar inte klarat av. Bakåt var det i stort sett felfritt. Lunden skapade faktiskt inte en enda målchans under hela matchen. Anfallsmässigt var Kozara riktigt bra förutom effektiviteten. Man skapade uppemot 10 riktigt bra chanser, så,segern kanske borde varit något mål större. Nåväl, det var premiär, så det viktigaste var ändå 3 poäng.

Det var ett par spelare som utmärkte sig ikväll, men vi väljer att hylla kollektivet denna match. Det såg mycket lovande ut ikväll!